keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Tuliaisia Italiasta


Kuumaa kesää uimiseen on nyt riittänyt. Siispä uikkarit:


Ja sitten kesäkuun muisteluita. Ei niin lämmintä. Legginsejä todella tarvittiin:
Käytiin toukokuussa Italiassa lomailemassa. Vierailtiin ystävien luona ja katsastetiin "kotikulmat". Torilta löytyi sama herra kankaita myymässä, halpoja sellaisia. Haaveilin, että hänellä olisi ollut ihania ohuita puuvilla, kuten viime keväänä, mutta ei ollut. Minä en oikein mistään kankaasta innostunut, muttaa tytär valitsi kankaat uimapukuun ja legginsseihin. 
Uimapuvun kangas on hitusen ohutta, mutta pääasia on, että pinkkiä löytyy :) No eivätköhän ne tämän kesän uinnit kestä.
Legginssien kangas on jotain tekokuitua. Sellaista paksumpaa materiaalia. Tuon tyyppisiä kankaita herralla oli paljon. En oikein keksinyt mitä niistä voisi tehdä. En oikein ole tekokuitujen ystävä. Tytön legginsseissä kivan näköistä, mutta kuluu äkkiä huonon näköiseksi. Materiaali ei selvästikään ole suunniteltu puissakiipeilyyn. Aikuisella toimis varmaan sen suhteen paremmin.

Uikkareissa olen käyttänyt Ottobren kaavaa 3/11 Mermaid. Rimpsun lisäsin pääntielle tyttären toivomuksesta.
 Legginssien kaava on piirretty joistain hyväksi havaituista. Ai juu, tein näistä legginsseistä ensin hieman piukeat. Kangas ei venynyt aivan trikoon tapaan. Onneksi pulmaan tuli avuksi edellisen kesän uikkarikangas. Meilkein parempi kuin ilman soiroa :) Tein kyllä sitten yhdet soirottomatkin, kun kangasta vielä riitti. 
Legginssit minun täytyy muuten aina ommella perusompelukoneen jousto-ompeleella. Tyttären mielestä saumurin saumat tuntuvat legginsseissä ikäville... Olisi niin näpsäkkää noita saumurilla surautella.

Mutta tänään varmaan taas uikkarit päälle ja vilvoittelemaan!
1 kommentti:

  1. Hei, Luin jostakin blogikommentistasi suunnitelmasta olkipaalitalon rakentamiseen. Meillä tällainen projekti meneillään ja yhteistyössähän on paljolti voimaa. Jokaisen ei tahollaan tarvitse keksiä pyörää uudelleen :) Onko teidän suunnitelmanne ottaneet tuulta alleen?

    VastaaPoista