sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Vekkihelma








Ihan ensimmäiseksi on mainittava, että kaksi ylintä otosta on 3v. tyttäreni ottamia. Melko hyviä sanoisin. Taidanpa pyytää hänet hommiin uudemmankin kerran. Niin hän otti minusta tasan nuo kaksi kuvaa. (Tytär ottaa kuvat alaviistosta ja mieheni minua pidempänä yläviistosta. Niistä voin sitten valita.)

Sitten mekkoon. Näin joskus Nansolla myynnissä trikoomekon vekkihelmalla. Ihastuin siihen. En muistanut tarkasti miten se oli toteutettu, mutta itse päädyin kaksinkertaiseen soiroon, jonka avoin reuna jää ylös huolittelemattomana. Varmaan tuohon vekkaamiseen on joku vippaskonstikin, mutta minä ensin nuppineulasin ja aputikkasin. Sitten ompelin valmiiksi vekatun soiron helmaan.

Mekon malli on ihan peruspaita hamehelmalla. Tein niin leveän helman kuin kankaanpalastani riitti. Leveyden maksimoidakseni tein helman kuudesta kappaleesta.

Paidan kaula-aukon huolittelin kaksinkertaisella trikoosuikaleella, jättäen avoimen reunan ylöspäin. Ei enää helpommaksi kaula-aukon huolittelu voisi mennä! (tai no, jos jättäisi huolittelematta). Näissä kuvissa tuo kaula-aukko ei kyllä näy hyvin. (Voi kun saisin jonkun aina ottamaan omista vaatteistani selaisia kuvia kuin haluaisin.)

Tykkään tästä mekosta. Helma on ihanan raskas. Ja kyllä tuo vihreä on kestosuosikkini. Ja sopii jouluun.


4 kommenttia:

  1. Onpa todella kaunis mekko! Ihana malli ja nätit värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ajattelinkin, että tällä mallilla voisin tehdä toisenkin mekon.

      Poista
  2. Ihana mekko! Minä otan kuvia itsestäni ajastimella, mutta haaveissa on ostaa itselaukasin jolloin ei tarvisi juosta edestakasin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Juu tuota ajastinta oon harkinnut. Nyt olen löytänyt mini jalustankin kätköistä. Eiköhän sen saisi johonkin viritettyä :)

      Poista